By - Janice Lillian

Hoe de beste bitcoin-uitwisseling te kiezen

Weten hoe Bitcoin te kopen is een essentiële eerste stap om aan de slag te gaan met de digitale valuta. Weten welke bitcoin-uitwisseling je moet kiezen, kan echter een van de belangrijkste eerste stappen zijn. Aangezien u uw fondsen in Bitcoin zult investeren en de uitwisseling van waar u ze koopt, wordt het van cruciaal belang dat u de juiste kiest.

In deze gids nemen we u door de topitems in onze checklist die we aanbevelen om te bekijken voordat u de beslissing neemt om een Bitcoin-uitwisseling te selecteren. Vergeet niet dat dit slechts suggesties zijn om u te helpen de juiste beslissing te nemen. Uiteindelijk kunnen dingen altijd veranderen op basis van de beurs en de markt. Maar eerst je huiswerk maken wordt sterk aangemoedigd.

In welk land bevindt de beurs zich?

Het is belangrijk om je land te kennen en waar de uitwisseling is gebaseerd, omdat wet- en regelgeving van land tot land kan verschillen. Het wordt doorgaans aanbevolen bitcoin in uw thuisland te kopen. Ondanks dat de beurs in uw eigen land is gevestigd of niet, kan de beurs meerdere valuta’s accepteren. Controleer de kleine lettertjes; meestal wisselen posten in hun servicevoorwaarden uit welke valuta ze wel en niet accepteren.

Hoe kunnen bitcoins worden gekocht?

U kunt betalen met bankoverschrijving, contant geld, creditcards, PayPal, enzovoort. Gebruik op uw gemak wat voor u het beste werkt. Zorg ervoor dat u rekening houdt met uw privacyniveaus, bijvoorbeeld creditcards kunnen de minst persoonlijke manier zijn versus een contante transactie. Je kunt ze kopen bij Bitcoinexchangenederland en Btcdirect exchange.

Wisselkosten

U wilt ervoor zorgen dat de wisselkoers redelijk is en niet exorbitant is in vergelijking met de rest van de markt. Tarieven kunnen in de loop van de tijd veranderen en kunnen variëren van ruilen tot ruilen. Sommige beurzen brengen extra kosten in rekening bovenop bitcoin-transactiekosten.

Orderboekvolume

De meeste beurzen met een fatsoenlijk klantenbestand zullen hun orderboek publiceren. Een orderboek is gewoon een lijst van koop- en verkooporders op de beurs die worden aangeboden. Een orderboek met een groter volume is een indicator dat mensen de beurs gebruiken en dat de beurs liquiditeit heeft. Hoewel dit een belangrijke indicator is, betekent een beurs die geen orderboek publiceert niet dat het niet legitiem is, het kan gewoon die functie nog niet hebben en/ of een kleiner volume hebben dan andere grotere beurzen.

Is de uitwisseling transparant?

Uitwisselingen die volledig transparant zijn, zullen adressen voor gekoelde opslag publiceren of auditinformatie over hoe hun bitcoin-reserves kunnen worden geverifieerd. Bitcoin-audits zijn een goede manier voor een beurs om aan klanten te bewijzen dat ze liquiditeit hebben en alle bitcoin-wisselverkopen kunnen dekken en geen fractionele wissel hebben.

Hoe snel krijg je de bitcoins na aankoop?

Dit kan van persoon tot persoon verschillen, maar het is goed om te weten hoe lang het duurt voordat de bitcoin na aankoop naar u wordt verzonden. Zorg ervoor dat u ook controleert of de beurs ‘ingesloten’ prijzen biedt; wat betekent dat de prijs waarvoor u koopt, de prijs is die u in rekening wordt gebracht, zelfs als de bitcoins een paar dagen nodig hebben om aan te komen.

Is anonimiteit belangrijk voor u?

Volledig anoniem blijven is moeilijk, tenzij u lokaal bij iemand contant koopt via een marktplaats van persoon tot persoon. Controleer of de uitwisseling in uw land voldoet aan de wet Know Your Customer (KYC) en Anti-witwassen (AML). Als dit het geval is, moet er enige identiteitsinformatie naar hen worden verzonden voordat ze kopen.

Beveiliging staat voorop

Weten dat de uitwisseling veilig is, is erg belangrijk en mag niet over het hoofd worden gezien. Is de uitwisselingssite HTTPS of HTTP? Voor een veilig protocol moet het HTTPS zijn. Biedt de uitwisseling veilige aanmeldingen samen met tweefactorauthenticatie (2FA)? Dit zijn slechts een paar dingen om over na te denken voordat u een uitwisseling selecteert.

Is de uitwisseling betrouwbaar?

Dit is een belangrijke vraag die alleen kan worden beantwoord door deze met uw collega’s te bespreken. Als je er zeker van wilt zijn dat de uitwisseling goede recensies van klanten heeft, zoek dan naar feedback over de uitwisseling op internetforums zoals de Bitcoin Reddit of het Bitcoin Forum. Als u hierover geen feedback kunt vinden, vraag dan op die forums of uw collega’s het hebben gebruikt en wat hun ervaring was.

Fraude voorkomen

Geen slachtoffer worden zou een hoge prioriteit moeten zijn. Dit betekent het vermijden van zwendeluitwisselingen die zijn ontworpen om van u te stelen. Lees onze gids om bitcoin-fraude te voorkomen voor meer informatie.