By - Janice Lillian

Gids voor het kopen van een gebruikte auto

Op zoek naar een gebruikte auto? Een nieuw voertuig kopen kan lastig lijken, maar het kan een plezierig en waardevol proces zijn als u het met vertrouwen en een beetje geavanceerde planning benadert. Focus op de belangrijkste punten in deze gids voor het kopen van gebruikte auto’s om het proces minder stressvol te maken en loop weg wetende dat u de beste auto voor uw geld hebt.

Wat moet ik redelijk verwachten te betalen voor een gebruikte auto?

Vanwege de overvloed aan auto’s op de markt, is dat de verkeerde vraag om te stellen. U moet eerst een paar merken en modellen voertuigen uitzoeken die u wilt kopen. Nadat u dit hebt gedaan, kunt u de Kelley Blue Book-waarde voor die voertuigen opzoeken en zien waar ze in uw omgeving naar op zoek zijn.

Hoe kan ik de geschiedenis van een auto opzoeken?

Wanneer u een gebruikte auto koopt, is het van vitaal belang om het voertuighistorierapport op te zoeken, ook bekend als het Carfax-rapport. U wilt er zeker van zijn dat u geen voertuig krijgt dat een ernstig ongeval heeft gehad of dat is gestolen. Het schadeverleden, dagwaarde en ander informatie kunt u vinden door het kenteken via www.kentekencheck.nu op te zoeken.

Hoe vind ik de meest efficiƫnte en betrouwbare auto?

Je hebt veel goede opties voor efficiĆ«nte en betrouwbare gebruikte auto’s. Over het algemeen moet u op zoek gaan naar voertuigen en automerken die een goede reputatie hebben om niet kapot te gaan, en u moet rekening houden met de behoeften van uw gezin: een minibus is geen goede optie als u geen enorme bende kinderen hebt, en een pick-up truck is niet praktisch als u vooral in de stad wilt rijden.

Hoe u gebruikte auto’s in uw omgeving kunt vinden

Een snelle Google-zoekopdracht zou de lokale dealers moeten onthullen die auto’s beschikbaar hebben gebruikt. Voor velen is dit veiliger en gemakkelijker dan proberen een auto te kopen van een individuele verkoper. Het bespaart u ook tijd en geld op papierwerk.

Hoe de deal te sluiten

Het klinkt misschien gek, maar het is een goed idee om je onderhandelingsvaardigheden te oefenen voordat je met een autodealer of met een individuele verkoper onderhandelt. Als je je niet erg assertief voelt, kun je altijd een meer agressieve of zelfverzekerde vriend meenemen, of je concentreren op hoeveel geld je kunt besparen door tijd te winnen.